Kinderschoenen Kopen – Waar op letten?

Waar op letten als u kinderschoenen koopt? Op deze pagina vindt u de vijf belangrijkste punten waarop u moet letten als u kinderschoenen voor uw kind koopt. Het is namelijk voor de ontwikkeling van kindervoeten zeer belangrijk om de juiste kinderschoenen te kopen.

Vijf punten waarop u moet letten.

Hieronder vindt u de vijf belangrijkste punten waarop u moet letten. Doet u dit niet, dan kan uw kind daar niet alleen nu, maar zelfs de rest van zijn of haar leven last van krijgen. Lees onderstaande punten daarom zorgvuldig door voor u kinderschoenen koopt.

1) Zorg dat de schoenen goed passen

Dit is vrijwel het belangrijkste punt waarop u moet letten. Zitten de schoentjes lekker? Zijn de schoentjes te groot of juist te klein? Te strakke kinderschoenen kunnen al snel voor blijvende schade zorgen. De voetjes kunnen vervormen en een niet natuurlijke vorm krijgen. Te grote kinderschoenen zorgen voor te veel speling waardoor de voetjes schuiven. De kans op zweetvoeten, infecties en vervorming van de voetjes neemt toe.

Wanneer passen de schoenen goed?
Kinderschoenen passen goed als uw kind er comfortabel mee loopt en er zo een 1 centimeter groeiruimte is in de lengte. Als u nieuwe kinderschoenen koopt zorg dan altijd voor extra groeiruimte. Belangrijk is dat u beide voetjes langsgaat. Het kan namelijk voorkomen dat één voet langer is dan de andere, zonder dat dit u is opgevallen. U kunt op de neus van de schoentjes drukken om te weten of er nog groeiruimte over is.

Ook kunt u de veters of rits van de schoenen openmaken. Duw vervolgens de voetjes van uw kind helemaal diep naar voren totdat het niet meer kan. Het moet dan mogelijk zijn om uw wijsvinger in de schoen achter de hielen te steken. Wees er wel zeker van dat er voor bij de tenen geen ruimte meer is als u de voetjes van uw kind naar voren hebt geduwd. Alleen dan kunt u de juiste groeiruimte bepalen door uw wijsvinger achter de hielen te steken. Bij veel schoenen kunt gelijk al zien hoeveel ruimte achter de hielen overblijft na het goed naar voren duwen van de voetjes. Blijft er ongeveer 1 centimeter ruimte over, dan passen de schoentjes goed.

2) Koop kinderschoenen van echt leer.

Als u kinderschoenen koopt, dan is het sterk aangeraden om kinderschoenen van echt leer te kopen. Kinderschoenen van leer hebben twee belangrijke voordelen. De voetjes kunnen goed ademen omdat leer ventilerend materiaal is. Een ander voordeel van leer is dat de schoenen zich eenvoudig kunnen aanpassen aan de vorm van de voetjes. Kinderschoenen van echt leer zijn daarom sterk aangeraden.

Zweetvoeten en infecties
Als uw kind geen kinderschoenen van leer draagt, dan is de kans op zweetvoeten en infecties een stuk groter. Ook worden kinderen met zweetvoeten vaker gepest en schamen zij zich om hun schoenen uit te trekken. Dit kan daarom ook negatieve gevolgen hebben voor de algemene ontwikkeling van het kind.

Leer past zich aan
Kinderschoenen van leer kunnen zich eenvoudig aanpassen aan de vorm van de voetjes. Hierdoor kunnen de voetjes eenvoudig en zonder problemen de natuurlijke vorm behouden. U voorkomt hiermee dat de voetjes een onnatuurlijke vorm krijgen. De natuurlijke vorm van kindervoeten kan namelijk als de ideale vorm beschouwd worden om goed en probleemloos te kunnen lopen. De natuurlijke groei mag daarom nooit verstoord worden.

3) Koop schoenen met goed buigzame zolen

Kinderschoenen dienen goed buigzame zolen te hebben. Neem daarom altijd de moeite om de zolen te buigen en kijken of dat simpel gaat. Buigzame zolen zijn cruciaal om een goede ontwikkeling van de kindervoeten te ondersteunen. Hoe kleiner de voetjes, hoe flexibeler de zolen moeten zijn. De maten 18 tot en met 23 dienen zeer flexibel te zijn om de ontwikkeling van de kindervoeten te ondersteunen. Pak de zolen vast met uw duim en wijsvinger en trek uw vingers samen. Het moet dan zeer eenvoudig zijn om de zolen zonder veel druk te buigen.

De maten 24 tot en met 27 dienen ook nog vrij flexibel te zijn, maar hoeven niet zo extreem buigzaam te zijn. Ook schoenen vanaf maat 28 dienen nog altijd goed buigzaam te zijn, maar mogen een stuk minder buigzaam zijn dan de eerdere maatgroepen. U kunt de zolen met twee handen vastpakken om de buigzaamheid te testen. Het is dan niet meer nodig dat u de zolen met twee vingers kunt buigen. Als de zolen maar zonder veel kracht te zetten buigen. Zo went het kind meer en meer aan echte schoenen.

Bunnies Schoenen

4) Veters of klittenband?

Moet ik kinderschoenen met veters of met klittenband kopen? Veel ouders staan vaker stil bij deze vraag. Het is inderdaad belangrijk om ook hier bij stil te staan. Beide hebben zowel voor als nadelen. Het is daarom voor u als ouder de taak om af te wisselen en het juiste moment voor kinderschoenen met veters te bepalen.

Voordelen klittenband
Kinderenschoenen met klittenband zijn makkelijk aan te trekken. Als de band loslaat kan uw kind de schoentjes zelf en zonder hulp vast maken. Een ander voordeel is dat kinderschoenen met klittenband veiliger zijn. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw kind op een losse veter stapt en vervolgens valt. Kinderen onder de 7 jaar kunnen klittenbandschoenen dragen.

Nadelen klittenband
Kinderen moeten leren en ontwikkelen. Als u schoenen met klittenband blijft kopen, zal uw kind nooit leren hoe het moet. Ook bestaat de kans dat uw kind gepest gaat worden vanwege het feit dat hij of zij nog niet weet hoe schoenveters te strikken. Leren om zelfstandig te zijn is essentieel in het voorbereiden van kinderen voor de onvermijdelijke moeilijke wegen van het leven. Laat uw kind leren om onafhankelijk te zijn en leer ze geleidelijk om hun veters te strikken.

5) De prijs van de kinderschoenen

Als ouder moet u vaak nieuwe kinderschoenen voor uw kind kopen. Goede kinderschoenen zijn meestal duurder, toch hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Als goedkopere kinderschoenen ook aan bovenstaande 4 punten voldoen, dan hoeft u geen duurdere schoenen te kopen. Wel is de prijs van leer steeds duurder geworden. Leren kinderschoenen zijn daarom steeds duurder.

Besparen, maar toch goede kinderschoenen
Wilt u of moet u uit noodzaak besparen op kinderschoenen? Er zijn meerdere manieren om geld te besparen zonder dat u slechtere kinderschoenen moet kopen. U kunt dan het beste bij outletwinkels kopen. U koopt kwalitatieve kinderschoenen van een goed merk dat slechts is afgeprijsd omdat het uit een oudere collectie komt. Ook kunt u vaker op zoek gaan naar aanbiedingen. U dient namelijk ten alle tijde te voorkomen dat u bespaart door slechte goedkope kinderschoenen te kopen.


Ontvang 10% Kortingscode Op Kinderschoenen

Afmelden is altijd mogelijk. Shoebana respecteert uw privacy en zal uw e-mail nooit aan derden verschaffen.

Top 10 Deze Week


 • Leren Zomerlaarsjes - Roze
 • Coolsteps
 • Leren Zomerlaarsjes - Roze
 • €100,00 59,95

 • Leren Zomerlaarsjes - Blauw
 • Coolsteps
 • Leren Zomerlaarsjes - Blauw
 • €100,00 69,95

 • Leren Zomerlaarsjes - Crème
 • Coolsteps
 • Leren Zomerlaarsjes - Crème
 • €100,00 69,95

 • Lage Gympen Met Lichtjes
 • Skechers
 • Lage Gympen Met Lichtjes
 • €50,00 47,00

 • Braqeez Trendy Schoenen - Cherry
 • Braqeez
 • Braqeez Trendy Schoenen - Cherry
 • €90,00 57,00


 • Coolsteps Suède Boots - Bruin
 • Coolsteps
 • Coolsteps Suède Boots - Bruin
 • €100,00 57,00

 • Gave Ballerina's Klittenband - Sand
 • Braqeez
 • Gave Ballerina's Klittenband - Sand
 • €64,95 49,95


 • Lage schoentjes klittenband - Blauw
 • BunniesJR
 • Lage schoentjes klittenband - Blauw
 • €70,00 47,00
KlantenserviceLivechatTelefoonVeelgestelde Vragen
0 Paar
€0,00
Winkelwagen
Gratis
 
Verzending & Retour
Binnen 24 uur in huis. (meer info)
Meest Gezocht: Paulino, Braqeez, Sandalen.
Klantenservice
Chat Live
020 2610012
Shoebana Home  >  Blog  >  Kinderschoenen Kopen – Waar op letten?
Vragen? Chat live of bel 020 2610012

Onze Service

Nieuwsbrief

Meld U Aan En Ontvang Direct Uw
10% KortingsCode

Afmelden is altijd mogelijk, met slechts één klik. Shoebana respecteert uw privacy en zal uw e-mail nooit aan derden verschaffen.

Shoebana Op Facebook
Shoebana op Facebook
Top