De lekkerste producten voor thuis

Geplaatst door

Hoe kan je beter leren koken? Begin met het maken van een stappenplan. Dit kan je helpen zodat je straks zonder al te veel moeite een heerlijk recept kan bereiden. Gebruik een keer wat andere ingrediënten dan normaal, of juist dezelfde ingrediënten, maar dan van een andere aanbieder. De smaken zullen je verassen. Met de lekkerste olijfolie en honing creëer je de lekkerste gerechten voor thuis. Er zijn zo veel verschillende soorten olijfolie en honing, dat ik de beste voor je op een rij heb gezet.

Olijfolie met veel smaak

Het is één van mijn favoriete olijfolie, namelijk Griekse olijfolie. Je kunt verschillende Griekse olijfolie bestellen of kopen en dan is Agasto de grote aanrader. Dit is olijfolie van het Griekse eiland Samos. Deze olijfolie heeft zelfs een aantal ‘Awards’ gewonnen en is een koudgeperste, biologische geteelde olijfolie, waardoor de smaak net even wat anders is dan bij andere olijfolie. De olijfolie kan lang bewaard worden en bevat de juiste voedingswaarden, ook bij hoge temperaturen. Daarnaast is de Biologische olijfolie ook een enorme aanrader. Een Biologische olijfolie mag pas Biologisch genoemd worden als deze aan strenge specifieke eisen voldoet. Je kan een Biologisch product herkennen aan het logo dat achterop staat, van een organic variant. Een Biologische Griekse olijfolie klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Ook Agasto is een Biologische olijfolie en wordt geteeld op eigen onvervuild grond in Samos waar er geen chemische middelen worden gebruikt.

 

De allerbeste honing

Honing is ideaal voor in thee of andere drankjes, maar je kan het ook ideaal gebruiken bij gerechten. Honing kan een fijne en zachte smaak toevoegen aan je gerecht. Het is een natuurlijk zoetmiddel waarbij het verwerkingsproces bestaat dat de bijen uitvoeren nadat zij nectar uit de bloemen hebben gehaald. Er zijn verschillende soorten honing, zoals Heide honing, Kastanje honing, Nederlandse bloemen honing, Tijm honing en Oranjebloesem honing. Honing kan je nu ook gemakkelijk online kopen, je hoeft er niet meer voor naar de winkel. Echte pure honing bestaat uit allerlei goede voedingsstoffen. Echte honing is wel degelijk gezond en goed tegen allergieën, zoals hooikoorts. Het kan een verzachtend effect hebben op keelpijn, maagzweer of andere bacteriële vormen, zoals darminfectie. Je moet dan wel echte honing kopen. Ook bij honing wordt er steeds meer biologisch geproduceerd. Dit komt door de omgevingsfactoren. Biologische honing komt uit gebieden waar binnen een straal van 5-7 kilometer geen industrie, niet biologische landbouw of snelwegen voorkomen. Ook wordt de nectar gehaald uit natuurgebieden van niet-genetisch gemanipuleerde planten. De producten van Products for Home voldoen hieraan en daarom haal ik daar mijn favoriete olijfolie en honing

Geef een reactie