De outfit voor mannen in 2021

Geplaatst door

Ben je opzoek naar een leuke outfit als man? Het is soms even zoeken maar wanneer je de basics kent van je eigen kledingstijl kom je al een heel eind. Het is daarom belangrijk dat je eerst nagaat waar je jezelf in ziet lopen om vervolgens opzoek te gaan naar nieuwe kleding. Daarnaast is het slim om alvast te kijken naar de kleding die je al hebt en hoe je dit kan combineren. Als laatste is het verstandig om te kijken naar de verschillende accessoires die je hebt. Denk aan horloges en armbanden. Op basis van deze elementen kan je opzoek gaan naar nieuwe kleding of zelfs naar een nieuwe eigen stijl.

Relaxed en rustig

In 2021 zal je vooral veel eigen stijlen tegenkomen die er voornamelijk relaxed en rustig overkomen. Bewustzijn en opmerkzaamheid zijn hierbij de inspiratiebron. Dit is een nieuw soort vrijetijdskleding gemaakt van comfortabele en luxe materialen. Het is een ontspannen maar een goed geklede verschijning. Er zijn veel strepen, vooral de krijtstrepen zijn erg belangrijk voor de zomer van 2021. De kleur is natuurlijk en voornamelijk grijstinten met terra, bruin, vijgen en groen komen terug in deze stijl. In dit thema zie je nieuwe natuurlijke materialen zoals fruit, kokos en kurk. Veel rustieke truien, dikke bouclé- en linnengarens worden gebruikt in pakken en jassen, maar ook in tapijtachtige en etnische ontwerpen. Het is niet onbelangrijk om hier goed ondergoed onder te dragen.

Ontwerp je eigen stijl

2021 zal in het teken staan van ‘je eigen stijl’. We kijken met z’n alles steeds minder naar anderen en we zijn steeds meer bezig met wat we zelf lekker vinden zitten en waar we ons zelf goed bij voelen. Dit typeert ook 2021. We willen niet meer doen wat de rest doet maar onze eigen plannen trekken. In de kledingstijl zullen we dit veel terug gaan zien. Denk bijvoorbeeld aan allerlei verschillende soorten en maten kleding. Grote maten heren zijn tegenwoordig niet alleen maar voor de grote mannen, oversized kleding zullen we steeds vaker terug zien komen.

Genderneutraal

We zullen met z’n allen ook steeds meer uniseks kleding gaan dragen. Zowel door de man als voor de vrouw kan deze kleding gedragen worden. We maken hier steeds minder onderscheidt in, ook omdat men zijn of haar eigen stijl aanneemt. Dit betekent dat je niet meer kieskeurig hoeft te zien over kleding voor mannen/vrouwen. Het is hierin belangrijk dat iedereen zich goed voelt in wat hij of zij draagt.

Geef een reactie