Heb jij al gedacht aan vloerisolatie bij je vloerverwarming?

Geplaatst door

Zonder twijfel is vloerverwarming de meest aangename verwarming die je kunt kiezen voor je woning. Nooit meer koude voeten en een heerlijke en gezellige warmte die de hele kamer vult. Perfect om de koude en donkere winterdagen knus door te komen. Geen wonder dus dat bij verbouwingen en bij nieuwbouwprojecten steeds meer voor vloerverwarming gekozen wordt, in plaats van de traditionele verwarming met radiatoren.

Waarom vloerisolatie een goede keuze is

Vloerverwarming is niet alleen een manier om door middel van aangename warmte het wooncomfort te verhogen, er zijn nog tal van andere voordelen aan verbonden die het tot een goede keuze maken en die tevens de reden zijn van de nog steeds stijgende populariteit.
Vloerverwarming levert je een aanzienlijke besparing op je jaarlijkse energiefactuur op. Dit komt voornamelijk doordat de opgewekte warmte vanaf het hele vloeroppervlak gelijkmatig de hele kamer verwarmt en omdat vloerverwarming al op een lagere temperatuur zorgt voor doeltreffende verwarming.
Wie kiest voor vloerverwarming kan bovendien ook genieten van meer vrije ruimte in de kamers, omdat er geen plaats vrijgehouden moet worden voor het ophangen of plaatsen van radiatoren. Denk maar aan meer muren die vrij blijven waardoor je meer kasten of rekken kunt plaatsen.

Het, wellicht enige, nadeel van vloerverwarming

Vloerverwarming mag dan wel veel voordelen hebben, toch is er ook een nadeel aan op te merken. Er wordt namelijk niet enkel gezorgd voor het verwarmen van de vloer die zich boven op de vloerverwarming bevindt, maar ook van de kruipruimte en de bodem eronder. Zonde natuurlijk, want dit is energie die verloren gaat. Gelukkig bestaat hier wel een oplossing voor.

Hoe kan je dit nadeel doeltreffend oplossen?

Door vloerverwarming isolatie aan te brengen onder de vloer, kun je heel doeltreffend vermijden dat de opgewekte warmte verloren gaat aan de onderliggende kruipruimte en de bodem. De isolatie houdt de warmte die opgewekt wordt tegen en verhindert op die manier ook dat de warmte in de kamer snel verloren gaat door de koudere kruipruimte eronder. Hierdoor bespaar je nog eens een flink extra stuk op je energiefactuur en kun je maximaal genieten van die heerlijke, gezellige en knusse warmte van je vloerverwarming. Het is even een kleine investering, maar dan wel eentje die je door de energiebesparing dubbel en dik terug kunt verdienen. Nu je dit weet, kun je al voor je de vloerverwarming legt zorgen voor een kwalitatieve en professionele isolatie die je wooncomfort nog verder verhoogt.

Geef een reactie