Heb jij als eens Weihenstephaner geprobeerd?

Geplaatst door

Mag je jezelf een echte bierliefhebber noemen als je nog nooit Weihenstephaner hebt gedronken? Vast wel. Maar als je nog nooit Weihenstephaner hebt gedronken, dan wordt het wel een keer tijd. Je kunt Weihenstephaner gewoon online bestellen. Het is een Duits bier dat steeds meer populair wordt in Nederland. En dat is niet voor niets. Weihenstephaner is een heerlijk bier dat steeds meer wordt geschonken. Wil je zeker weten dat het ook het juiste bier is voor jou? Dan bestel je een aantal verschillende flessen en ga je, op je gemak, proeven. Nodig dan direct wat mensen uit en maak er een gezellige avond van.

Weihenstephaner moet onderdeel zijn van een bierproeverij

We kennen allemaal het fenomeen wijnproeverij en zelfs theeproeverij. Maar daar heb je niks aan als je een echte bierdrinker bent. Je kunt zelf heel goed een bierproeverij organiseren. Dat kost niet veel tijd, maar het levert je altijd wel veel plezier op. Nodig wat vrienden uit, maak beoordelingskaarten en laat je vrienden het favoriete bier uit een rijtje van 5 of 6 bieren kiezen. Natuurlijk staat daar ook Weihenstephaner tussen. Het moet dan wel gaan om inhoudelijk commentaar. Aan termen als "lekker" en "vies" heb je eigenlijk helemaal niets. Laat je vrienden onderbouwen waarom een bepaald bier wel en een ander bier niet in de smaak valt.

En dan maak je er een feestje van

Waar biertjes zijn is het feest. Zo kunnen we het wel stellen. Je kunt het, ook heus, gezellig hebben zonder alcohol, maar waarom zou je. Heb je net een bierproeverij achter de rug en heb je kunnen bepalen wat het favoriete biertje van jou en je vrienden is? Dan kun je daar wel een flesje op opentrekken. Dat moet immers gevierd worden. Net als het hele leven gevierd moet worden. En hoe doe je dat beter dan met een biertje!

Bestel direct het juiste glas erbij

Ieder bier komt pas goed tot zijn recht als het in het juiste glas wordt geserveerd. Je kunt daarom op de site ook direct de juiste glazen bestellen. Kies, als het even kan, glazen met de merknaam. Je kunt je dan niet meer vergissen wanneer je een biertje gaat schenken. Probeer altijd te voorkomen dat je verschillende soorten bier door elkaar drinkt. Een paar slokjes tijdens een bierproeverij is prima, maar hele glazen? Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ook is en blijft het verstandig om er iets bij te eten. Dit kan gewoon chips zijn of andere hartige hapjes.

Geef een reactie