Paklijst voor een sleepover

Geplaatst door

Ergens anders slapen is een leuk klein avontuurtje, of het nou bij vrienden, familie, een partner of een scharrel is. Even een verandering in je omgeving haalt je uit de dagelijkse sleur, zeker als je ergens anders slaapt, want normaal gesproken eindigen de meeste dagen toch in je eigen bed. Niet thuis slapen houdt ook in dat je niet je eigen spullen tot je beschikking hebt, en dus moet je een deel daarvan meenemen. In ieder geval de spullen waar jij niet zonder kan. Hier is een klein paklijstje met handige dingen om in te pakken voor een sleepover. 

Toiletspullen

Je weet nooit wat iemand anders allemaal in de badkamer heeft staan, dus alles wat jij dagelijks gebruikt, kan je het beste zelf meenemen. Denk dus sowieso aan: een tandenborstel (eventueel met tandpasta), een borstel, als je lenzen draagt alles wat je nodig hebt om je lenzen te kunnen schoonmaken en opruimen, en als je daar wil douchen alle douchespullen die je niet wil missen. Misschien gebruik je bijvoorbeeld ecologische shampoo of zeep; dat heeft niet iedereen in huis. Daarnaast moet je als je make-up draagt zelf zorgen dat je het er goed af kan halen, je eventuele skincare kan doen, en je make-up indien je dat wil ook weer op kan doen. Vergeet dus je make-up remover, foundation en concealer bijvoorbeeld niet mee te nemen. Ook medicijnen moet je absoluut niet vergeten, want als je die dagelijks moet nemen wil je echt geen dag overslaan. 

Kleding

Iets wat je altijd snel kan vergeten: je pyjama! Neem iets mee om in te slapen, want bij andere mensen slaap je niet zomaar naakt. En pak dan ook gelijk schoon ondergoed in en eventueel een andere outfit. Als je maar een nachtje blijft slapen, is het meestal meer gedoe om een extra outfit mee te nemen dan gewoon dezelfde kleding weer aan te trekken ’s ochtends. 

Slaapspullen en gadgets

Check van tevoren wat voor slaapspullen er aanwezig zijn. Moet je zelf een slaapzak of kussen mee? Is er een matras of luchtbed, en moet je daar misschien een pomp voor meenemen? En vergeet ook niet om een oplader in te pakken voor je telefoon. Het is onhandig als je in de ochtend wakker wordt met 4% batterij en geen oplader. Als je moeilijk kan slapen zonder nog even te lezen of muziek te luisteren of een ander avondritueel, neem dan een boek koptelefoon of een e-reader mee. 

Geef een reactie