Steeds meer moois voor elk lichaamstype

Geplaatst door

Elke vrouw heeft in zekere mate last van bepaalde onzekerheden waar haar lichaam er vaak één van is. Als je kijkt naar de reclameborden, kleding websites, op het gros van de plekken worden vrouwen afgebeeld met een lichaam dat lang en slank is. Er valt bijna niet te ontkennen dat dat voor een ideaalbeeld onder de vrouwen heeft gezorgd. Hoe een lichaam eruit moet zien, wordt eigenlijk bepaald door wat er om hen heen te zien is. De vrouw heeft daardoor bijna altijd het idee dat haar lichaam niet goed genoeg is omdat het er niet uit ziet zoals een modellenlichaam.

Afgelopen jaren

Gelukkig komt daar steeds meer verandering in. Op de social media wordt er opgeroepen elk lichaam te accepteren zoals het is. Vooral voor volslanke vrouwen is dit een positief geluid. Zij worden minder veroordeeld over hoe ze eruit zien. In de kledingwinkels is er een hippe grote maten mode en online worden modellen met verschillende lichaamstypes gebruikt.

Trends voor elk lichaamstype

Voor elk lichaamstype is er een andere en passende kledingkast. Spijkerbroeken met wijde pijpen passen bij de één beter dan bij de ander en voor dat ene jurkje geldt hetzelfde. Voor volslanke mensen komt er steeds meet keuzevrijheid. Wat eigenlijk gek is om te zeggen want, was dit er eerst niet dan? In ieder geval beperkt, in de kledingwinkels was er vaak maar een klein gedeelde voor grote maten en als je echt goed wilde shoppen wanneer je een grotere maat had, moest je naar een speciale kledingwinkel.

Aanpassingen voor zelfvertrouwen

En natuurlijk is het gaan accepteren van je lichaam niet altijd even makkelijk en doet een nieuwe kledingkast niet al het werk. Een korset kopen kan ook helpen om met wat meer zelfvertrouwen in de spiegel te gaan kijken. Niet perse omdat je daardoor dunner lijkt dan je eigenlijk bent, maar vooral omdat het je vormen wat meer accentueert. Het kan voor vrouwen met onzekerheden een manier zijn om zich wat gemakkelijker andere en nieuwe broeken aan te wennen die beter passen met een korset. En juist daarvan gaat uiteindelijk het zelfvertrouwen omhoog.

Mindset

Het allergrootste deel van het opbouwen van zelfvertrouwen gaat uiteindelijk over het willen veranderen van je zelfbeeld. De beelden die te zien zijn op social media zijn uiteindelijk geen maatsfat voor hoe je eruit moet zien, ondanks dat het wel zo kan voelen. Dat beseffen gaat uiteindelijk het meeste helpen met het meer accepteren van ieder lichaamstype.

Geef een reactie