Tips voor de verjaardag van een kind

Geplaatst door

Het plannen van een verjaardag en het kiezen van een geschikt cadeau kunnen op zich al best lastige klusjes zijn, maar voor een kind vind ik dit vaak nog lastiger dan voor een volwassene. Het is moeilijk om te bedenken waar je een kind nu écht mee kunt verassen en blij mee kunt maken. Ze hebben vaak wel wat hobby’s, beoefenen een sport en gaan naar school, maar hoe kun je hier nu op een leuke manier op inspelen? Misschien denk ik er ook wel te moeilijk over, want kinderen kunnen met het kleinste ding al dolgelukkig zijn. Door de jaren heen heb ik een aantal cadeaus weten te geven die eigenlijk altijd wel goed zijn, zo kun je nooit de plank misslaan. Welke dat zijn lees je hieronder.

 

Het cadeau

Kinderen kunnen enorm onvoorspelbaar zijn, of ze je cadeau dan ook echt leuk gaan vinden blijft altijd een verassing. Maar wat ik altijd een leuk cadeau vind om te geven, is een boek. Het is niet alleen leerzaam voor een kind, maar in de tijd van de mobiele telefoon wordt het boek nogal eens vergeten. Ik vind het belangrijk dat kinderen de waarde van een boek inzien en zichzelf kunnen laten meeslepen in het verhaal. Hier leren ze zoveel van, terwijl naar mijn mening teveel kinderen zonder enige tegenspraak van de ouders eindeloos spelletjes op de iPad mogen spelen. Daarnaast vind ik speelgoed belangrijk voor de ontwikkeling. Kinderen zouden een interesse voor dieren moeten ontwikkelen. De Animals-toys boerenleven zijn by far mijn favoriet. Zoveel keuze, ik wist zelf niet eens hoe sommige van deze dieren er nu precies uitzien. Op animals-toys.nl vind je een super groot aanbod, zo weet je zeker dat hier wel een geschikt cadeau tussen zit. Je kunt ook voor een meer praktisch cadeau kiezen, zoals een rugzakje of fiets. In Nederland groeien we nu eenmaal op met fietsen en ik weet nog dat ik als kind zó graag wilde leren fietsen. Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen.

 

Feestje

Ook het kinderfeestje kan je soms best wat kopzorgen bezorgen, maar met goede voorbereidingen hoeft dat helemaal niet. Zorg dat je de groep niet te groot maakt, maar nodig alleen de beste vrienden uit. Zorg dat je van tevoren duidelijk weet welke kinderen er opgehaald of thuisgebracht moeten worden en wissel telefoonnummers uit met alle ouders. Begin de dag met het uitpakken van de cadeautjes, waarna de kinderen wat eten en drinken en vervolgens een activiteit gaan doen. Na een buitenactiviteit hebben de kinderen wel weer honger en dorst en kunnen ze nog een paar spelletjes doen. Na afloop is het leuk om ze een herinnering mee te geven, zoals een zelfgemaakt kleinigheidje of een zakje snoep.

Geef een reactie