Voel je nog meer thuis in huis!

Geplaatst door

Soms ben je toe aan iets nieuws. Zonder dat je het doorhebt, sluipt de ontevredenheid over je omgeving je leven in. En opeens besef je je dat je nieuwe prikkels nodig hebt. Dit kan allerlei vormen aannemen. Een paar dagen het huis uit, de kledingkast veranderen maar bijvoorbeeld ook het interieur. Je huis praktisch inrichten is eerst instantie waarschijnlijk handig en comfortabel maar na een tijdje heeft de plek waar je de meeste tijd doorbrengt, toch meer persoonlijkheid nodig. En waar kies je dan voor? Ga je de muren volhangen? Leg je een kleed op de vloer? Er zijn een hele hoop manieren om je meer thuis te voelen in huis, maar dit zijn de beste!

Geef je huis kleur  

Je huis kleur geven kan heel lastig zijn, want voor welke kleur ga je dan? Wanneer mensen niet kunnen kiezen, gaan ze vaak voor combinaties. Als je een oog hebt voor kleur, kan dit heel goed werken, maar het kan ook heel rommelig worden. Een makkelijkere manier is het kiezen van één tint, en je interieur hierop aanpassen. Er zijn heel veel platforms op het internet waar je een hoop inspiratie op kan doen. Ga na waar je een goed gevoel bij krijgt en gebruik het. In dit soort gevallen is spieken het allerhandigst. Meer rode tinten geven je huis een warme uitstraling, blauw daarentegen oogt juist weer heel schoon en modern.

Trek je schoenen uit

Misschien denk je nu wel, de schoenen uit? Hoezo zou ik dat doen? De mensen die het al doen, zullen dit beamen. Je voelt je veel meer thuis wanneer je je schoenen niet aantrekt. Schoenen geven je onbewust het gevoel dat je nog ergens heen moet, dat er nog wat op het lijstje staat. Een andere optie is sloffen dames of instapschoenen heren. Deze kunnen een groot verschil maken. Wanneer je een ontbijtje gaat maken en je je schoenen nog niet aan hoeft te doen, of juist wanneer je thuis komt en je je schoenen uit doet en met je sloffen naar binnen kan lopen, het geeft rust.

Accessoires

Tweedehands winkels zijn tegenwoordig weer helemaal hip. Vooral vintage spullen worden door jan en alleman gekocht. Het is een hele leuke manier op je huis op te leuken. Over een markt struinen of in de hoeken van een tweedehands winkel snuffelen om vervolgens iets heel tofs te vinden, zorgt ervoor dat het object zelf al meer waarde krijgt. Juist omdat je het zelf gevonden hebt. Dit geeft je huis een meteen een persoonlijkere sfeer!

Geef een reactie