Waar moet je rekening mee houden als je drank gaat bestellen via het internet?

Geplaatst door

Steeds meer mensen kiezen ervoor om via het internet drank te bestellen. Dat heeft ermee te maken dat dit erg makkelijk is, want je kan al binnen enkele minuten drank besteld hebben. Daarnaast ben je soms goedkoper uit en heb je toegang tot een zeer groot assortiment, zelfs groter dan dat van een fysieke slijterij. Als je ook drank via het internet wilt bestellen, dan zijn er enkele punten waar je altijd rekening mee moet houden. Welke punten dat precies zijn, kun je achterhalen door dit artikel te lezen. 

Je hebt een geldige ID-kaart nodig 

Wanneer je drank via het internet gaat bestellen, dan is het belangrijk dat je een geldige ID-kaart hebt, zelfs als je alcoholvrij bier aanschaft. Dit heeft ermee te maken dat elke drankverkoper in Nederland, verplicht is om de koper te controleren op leeftijd. Dit kan gedaan worden via iDin, maar meestal controleert de bezorger van het verzendbedrijf de leeftijd van de koper. Heb je geen geldige ID-kaart? Dan is er een kans aanwezig dat je bestelling retour wordt verzonden! Je krijgt dan wel je geld terug, maar je bent zelf verantwoordelijk om voor de verzendkosten te betalen. Dit staat altijd in de algemene voorwaarden van een webwinkel!

Drank kun je niet retourneren 

Een van de nadelen van het online bestellen van Fentimans of een ander soort drank, is dat je na het ontvangen en het openen van de bestelde drank, je bestelling niet kan retourneren. Dit heeft ermee te maken dat drank een beperkt houdbaar product is en dus niet meer verkocht kan worden nadat drank geopend is. Daarom heeft een webwinkel het recht om je retouraanvraag te weigeren. Dit is niet het geval bij andere producten zoals schoenen, want deze producten zijn niet beperkt houdbaar. 

Er zijn regelmatig aanbiedingen 

Het is in Nederland voor fysieke winkels verboden om drank met hoge kortingen te verkopen, maar dat is bij webwinkels niet het geval. Dat is ook precies de reden waarom je vaak goedkoper uit bent bij een webwinkel, dan bij een fysieke winkel. Daarnaast zijn er ook regelmatig leuke aanbiedingen te vinden, maar je moet er wel rekening mee houden dat de verzendkosten snel kunnen oplopen als je veel drank besteld. Wanneer er precies aanbiedingen zijn, is erg lastig te bepalen, maar je kunt er vanuit gaan dat er rond de kerstdagen en black friday altijd aanbiedingen te vinden zijn.

Geef een reactie