Waarom een slotenmaker inschakelen?

Geplaatst door

Anno 2022 zijn er steeds meer inbraken en dit is veel erger op sommige locaties. Je wilt natuurlijk niet dat je inboedel gestolen wordt en daarom kan het handig zijn om je woning inbraakproof te maken. Dit betekent dat je alle zwakke plekken in je woning moet aanpakken en natuurlijk moet verstevigen. Sommige zwakke plekken zijn erger dan andere en een inbreker kijkt hier ook goed naar. De inbreker kiest namelijk een zwakke plek met de minste weerstand en kiest er dan voor om in te breken. Meestal kiest de inbreker ervoor om via de sloten naar binnen te komen in je woning. De meeste sloten in Nederland hebben een lage kwaliteit en zijn door de inbreker makkelijk te forceren. Vaak kan een inbreker dat doen binnen een paar minuten en dit wil je natuurlijk niet hebben. Een slotenmaker kan je hiermee een stuk beter helpen, maar hoe dan precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Controle

Een slotenmaker kun je inschakelen voor het controleren van de sloten in je woning. Dit is erg belang, omdat de slotenmaker precies weet waar hij naar moet kijken. De slotenmaker heeft ervaring en kan direct zien wanneer een slot weinig weerstand biedt tegen inbrekers. Vaak geeft de slotenmaker adviezen over het nemen van nieuwe sloten. Is het buitendeur slot slecht en van een lage kwaliteit? Dan raad de slotenmaker vaak aan dat je een nieuw slot moet kopen en dit kan vaak bij de slotenmaker. Kan dit niet? Dan moet je op het internet kijken voor een nieuw buitendeur slot van een hoge kwaliteit. Er zijn namelijk genoeg aanbieders die een ruim aanbod hebben in sloten voor de deur. Wanneer je een deurslot besteld kan deze ook bij je thuis geleverd worden en geïnstalleerd worden door de slotenmaker.

Kerntrekbeveiliging

Een slot met kerntrekbeveiliging is heel handig om te hebben en biedt veel meer weerstand tegen een inbreker. Dit komt doordat deze sloten niet geforceerd kunnen worden, omdat de inbreker niet het cilinder uit het slot kan trekken. Dit kan wel met andere sloten en daarom is een slot met kerntrekbeveiliging zo belangrijk. Deze zijn natuurlijk wel een stuk duurder, maar zo zorg je ervoor dat er niemand kan inbreken. Het is natuurlijk ook handig voor je eigen veiligheid en geeft je ook wat meer privacy, ideaal of niet?

Geef een reactie