Wat te doen als je kind letselschade heeft opgelopen

Geplaatst door

Heeft uw kind letselschade opgelopen tijdens een ongeval? Dat is waarschijnlijk een hele ingrijpende gebeurtenis. Je krijgt vaak te maken met pijn, hoge ziekenhuisrekeningen, trauma’s, psychische problemen en studievertraging. Het is daarom belangrijk dat je, nadat het gebeurd is, spoedig contact opneemt met een letselschadeadvocaat. Aangezien de wetgever vindt dat kinderen extra beschermd moeten worden, is de kans heel groot dat je (bijna) alle kosten voor alle opgelopen schade terugkrijgt. Wil je weten hoe dat precies werkt? Lees dan even verder. In dit blog leg ik uit wat de regels zijn met betrekking tot letselschadevergoedingen voor kinderen.

100% regel

Ten eerste kun je een letsel advocaat inschakelen wanneer uw kind betrokken is geweest bij een verkeersongeluk. Jonge kinderen worden extra goed beschermd omdat ze een groter gevaar lopen dan volwassen mensen. Dat komt omdat jonge kinderen minder goed opletten omdat ze simpelweg niet goed snappen hoeveel gevaar ze lopen als ze zomaar oversteken of spelen aan de kant van de weg. Voor kinderen tot 14 jaar geldt daarom de 100% regel. Dat houdt in dat, bij een ongeluk tussen een minderjarig kind en een motorvoertuig, de verzekeraar van het motorvoertuig alle kosten (100%) moet terugbetalen. In dit geval maakt het niet uit of het ongeluk de schuld is van de bestuurder of dat het kind zelf een fout heeft gemaakt; in beide gevallen is de verzekeraar van het motorvoertuig aansprakelijk. Wanneer dit het geval is kan het kind een schadevergoeding krijgen voor verschillende dingen, zoals ziekenhuiskosten, reiskosten van en naar het ziekenhuis, eventuele kosten voor psychische hulp, etc. Om precies te weten waar je recht op hebt, kun je het best contact opnemen met een letselschadeadvocaat om verder geïnformeerd te worden. Dit is volledig kosteloos.  

Hondenbeet

Is uw kind gebeten door een hond en heeft hij of zij daardoor letsel opgelopen? In dat geval is de bezitter van de hond aansprakelijk voor de kosten. De bezitter van de hond moet de kosten van de letselschade van u en uw kind vergoeden. In de meeste gevallen is de bezitter verzekerd en wordt de schade dus uiteindelijk betaald door de verzekeraar. Zorg ervoor dat je een letselschadeadvocaat in de juiste stad uitkiest. Woon je in Zwolle? Zoek dan bij letselschade zwolle.

Toekomstige schade

Niet alleen de schade die het kind nu heeft opgelopen, maar ook de toekomstige schade kan worden vergoed. Als jonge kinderen een ongeluk krijgen, weet je namelijk niet wat dat precies betekent voor in de toekomst. Denk hierbij aan studievertraging, beperkingen waardoor het kind niet kan werken of voor zichzelf kan zorgen. Het is daarom belangrijk om dit allemaal met je letselschadeadvocaat te bespreken.

Geef een reactie