Zo organiseer je een fantastisch zakelijk evenement

Geplaatst door

Als eigenaar van een bedrijf kan je een zakelijk evenement organiseren om je personeel te verrassen met iets leuks, of je kan dat doen om meer klanten aan te trekken. Natuurlijk kan je ook een evenement organiseren, alleen omdat je het leuk vindt om te doen. Uiteraard kan je ook een mooie dag organiseren om je personeel op te leiden voor een nieuw product of nieuwe werkwijze die je wilt implementeren. Wat je reden ook is, het is in ieder geval verstandig om goed na te denken over wat je precies wilt bereiken met je evenement. En om dat doel te bereiken is het goed om te zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is. Hier zijn wat tips. 

De basis

Elk goed evenement begint met lekker eten en drinken, muziek, mooie verlichting, decoratie en leuke activiteiten. Wanneer deze vijf basiselementen goed geregeld zijn, kan de dag al bijna niet meer stuk. Voeg daar nog een mooie locatie en een leuk thema aan toe en je krijgt een geweldig evenement. Denk je bijvoorbeeld aan een Italiaans thema, dan kan je pizza en pasta’s serveren, Italiaanse muziek draaien en de locatie decoreren met mooie Italiaanse kunst. Natuurlijk hoeft het niet zo drastisch. Je kan er ook voor kiezen om een rustig chique thema te gebruiken, waarbij je alles zo rustig mogelijk decoreert, maar waarbij je wel luxe producten gebruikt. 

Activiteiten

De hele avond een beetje blijven staan op één plek is voor niemand leuk. Breek het ijs met leuke spelletjes, quizzen, workshops en fotoshoots. Je kan ook een product demonstreren dat je potentiële klanten of je personeel kan uitproberen. Seminars kunnen zo nu en dan ook heel fascinerend zijn. Houd de bezoekers bezig, en geef ze de keuze uit verschillende dingen die ze kunnen ondernemen op zo'n dag. Wat je ook doet, zorg ervoor dat mensen het zó leuk hebben dat ze voorlopig geen zin hebben om naar huis te gaan.

Groot uitpakken

Wanneer je een keer echt groot wilt uitpakken, dan kan het verstandig zijn om een bedrijf in te huren die je kan ondersteunen bij het zakelijk event. Wellicht wil je een bepaalde boodschap overbrengen (bijvoorbeeld koop ons product, of kom bij ons werken). Hoe ga je dat bewerkstelligen? Wellicht wil je een marketingstunt creëren, waardoor je in één klap heel veel naamsbekendheid krijgt. Denk eens aan de opening van het Holland Casino in Venlo of de spectaculaire opening van De Zalmhaven in Rotterdam. Wil je ook een dergelijk hybride event organiseren? Neem dan eens een kijkje op de site om te zien wat er allemaal mogelijk is.  

Geef een reactie