Zo versier jij je huis deze kerst

Geplaatst door

Het einde van het jaar nadert. Dat betekent overal lichtjes, warme chocolademelk, en hopen op een beetje sneeuw. En natuurlijk betekent het ook kerstmis! Voor veel mensen is het de favoriete tijd van het jaar. Terwijl het buiten donker en koud is, kruipen wij binnen met familie en vrienden onder een dekentje op de bank. We geven elkaar cadeautjes, versieren ons huis, leven ons uit in de keuken of gaan lekker gourmetten. Heb jij al kerstkriebels? Met deze decoraties maak je je huis deze winter extra gezellig.

Een kunstkerstboom met verlichting

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder een kerstboom, maar een gedoe is het wel: de naalden die uitvallen, een loodzware kluit die de boom niet te tillen maakt. Laat staan de prijs! En dan moet je ook nog eens in de weer met een lichtsnoer dat altijd in de knoop raakt. Het is gegarandeerd ruzie. Je maakt je kerst dan ook een stuk makkelijk met een kunstkerstboom met verlichting. Deze hoef je slechts één keer per jaar van zolder te halen. Je zet hem makkelijk in elkaar, doet hem in het stopcontact, en voilà: kerstsfeer in huis!

Versier je huis met een kerstdorp

Je hebt ze vast wel eens gezien in tuincentra of andere winkels: enorme taferelen met kersthuisjes, poppetjes en boompjes. Er komen soms hele miniatuurskibanen of -dorpspleinen aan te pas. Zo’n leuk kerstdorpje kun je ook makkelijk in je huis zetten, al hoeft het lang niet zo uitgebreid. Het merk lemax maakt bijvoorbeeld individuele huisjes en andere accessoires. Denk aan een mini speelgoedwinkeltje, maar ook kleine lantaarnpalen, sneeuwpoppen, auto’s, honden en rendieren. Zet een paar huisjes en poppetjes in je vensterbank voor een eigen kerstdorp. Hoe schattig is dat?

Nog meer kerstdecoratie

Kerst draait veel om eten, en dat doe je natuurlijk aan tafel. Dus wat is er leuker dan je tafel van een beetje kerstsfeer voorzien? Je kunt bijvoorbeeld een mooi tafelkleed kopen met een print van hulstblaadjes erop. Of ga voor leuke gouden of zilveren placemats. Zet ook een paar mooie kandelaars neer in het midden van de tafel. Lichten uit, kaarsen aan, en je bent klaar voor een gezellig, sfeervol kerstdiner. Ook een echte klassieker: de dennenkrans. Hang hem aan de voordeur, of hang hem binnen in huis. Een dennenkrans kun je makkelijk in de kunstvariant krijgen. De naalden lijken net echt en de krans zal jaren meegaan. Met bovenstaande tips heb je je huis binnen no time omgetoverd in een waar winterwonderland. Laat die witte kerst maar komen, want binnen is het warm en gezellig.

Geef een reactie